Det behøver ikke at være særligt dyrt at få sin lejlighed eller sit hus malet af en professionel maler. Samtidig vil det til hver en tid være investeringen værd at lade en professionel håndværker forestå malerarbejdet frem for at kaste sig ud i den slidsomme og tidskrævende opgave på egen hånd.

Hvis man regner den reelle pris for selv at male sin bolig sammen, vil det hurtigt stå klart, at det langt bedre kan betale sig at overlade opgaven til en dygtig maler. Og så er man samtidig garanteret det flotteste og mest holdbare resultat.

Hvorfor ikke bare male boligen selv?

Når du vælger selv at stå for malerarbejdet, skal du regne med, at du selv skal rundt i diverse byggemarkeder og købe materialer og udstyr ind til opgaven. Det drejer sig ikke udelukkende om de mange spande maling, der skal bruges, men også om pensler, ruller, bakker, spartler, malertape, afdæknings materialer, spartelmasse, microdispers (”blåt vand” til priming af vægge og træværk) samt måske endda en trappestige, hvis du ikke er i besiddelse af en sådan.

Disse indkøb repræsenterer i sig selv en ikke ubetydelig udgift. En professionel maler vil selvfølgelig medbringe såvel materialer som alt det nødvendige udstyr. Og han eller hun vil, i kraft af de stordrift fordele, som er forbundet ved at have et malerfirma, kunne skaffe begge dele til betydeligt lavere priser.

Dertil kommer hele tidsforbruget. Du skal regne med at sætte mange dage af til projektet, afhængig af størrelsen på dit hus eller på din lejlighed. Alene det at skulle dække af forud for malerarbejdet kan let tage en halv dag. Stikkontakter såvel som fodpaneler, dørkarme og vinduesrammer samt øvrigt træværk skal tapes op med malertape for at undgå stænk fra malingen. Og det samme gælder møbler og gulve.

Du kan læse mere om prisen på professionelt malerarbejde på https://malerkanonen.dk/maler/